Per: Raül Faus  Foto: Riki Andrés

Fa molts anys que estic a aquesta colla, de fet els meus fills han nascut i s’han criat en ella, han aprés a véncer les pors a l’altura, heretades sense cap dubte del seu pare que no gosa ni a pujar-se dalt d’una cadira. Han estat anys de viatges, amics, sopars, festes, etc. però també d’esforç, de treball, de plors, unes vegades d’impotència però la majoria d’alegria. Per aixó, si em pregunten perquè faig muixeranga, tal vegada la culpa la tinga un sentiment, és el que ompli el meu cos una vegada aconseguim i desmuntem una figura, i que és aquest sentiment? És una barreja de moltes coses: d’adrenalina, de satisfacció per la feina feta, d’unió amb tota la colla, veure la cara d’alegria de tots, l’abraçada, el somriure del xiquet/a que ha pujat, l’aplaudiment, els crits d’emoció del públic, les mirades de complicitat amb l’equip de tècnica després de tot el treball de la setmana, discussions, planificació, un milió de missatges, etc. I aquest sentiment és el que em carrega les bateries cada actuació i crec que aquest el compartim tots els que formem part d’aquesta colla.

Vam nàixer amb poca gent i vàrem estar molts anys sent pocs, entraven uns, eixien d’altres, però sempre en un nucli fixe als que sempre els haurem d’agrair que mantingueren l’esperit de la Muixeranga durant tot aquest temps. De sobte fa un parell d’anys vam tindre un creixement important, vàrem passar a ser una colla consolidada de 5, a fer una diada amb 3 figures diferents de 5 alçades, a gestionar un grup important de gent, amb totes les complicacions que això comporta. I estem a punt de complir els 16 anys, plena adolescència, moment de creixement, d’afrontar nous reptes, d’inconformisme, de ser rebel.

Per això crec que ARA ÉS EL MOMENT. Ens han plantejat un repte molt bonic, tot un honor per a la nostra colla: participar en la trobada de muixerangues d’Algemesí.Els nostres referents històrics han pensat en nosaltres com a colla convidada en el seu dia gran i estic convençut que açò no és per casualitat, és fruit del treball ben fet, d’hores d’assaig, de valentia i d’esforç.

No podem fallar i estic segur que no ho farem. Queda poc de temps i molta feina per davant i l’única manera d’aconseguir els nostres objectius és assajant, des de la pinya fins a la xicalla, tots som igual d’importants, som una colla, una gran “pinya morada” ja ho sabeu. Tots amb un mateix objectiu: tornar a viure aquell sentiment. Convidem als nostres amics i coneguts a provar-ho, doneu-los la possibilitat de sentir-ho a ells també, i als que ja han passat per la colla i per una raó o una altra ara ja no hi són, animem-los, de segur estan desitjant tornar!

Aprofite per a agrair-vos la confiança que heu dipositat en mi, és un orgull pertànyer a aquesta colla i, dins de les meues possibilitats, vos ajudaré en tot el que puga, sou una colla gran en tots els sentits i espere continuar formant part durant molt de temps d’aquesta gran família, de la nostra Pinya.

Força i amunt.